Vakantiehuizen

Stedentrips

Campings

Snel zoeken en boeken

 

Vakantie naar Normandie

In het noord westen van Frankrijk kunnen we de streek Normandië vinden. Met meer dan 3 miljoen inwoners en belangrijke steden als Rouen en Le Havre is het een populaire trekpleister. Het is een Franse provincie met veel historische elementen.

 

Vanuit Nederland of België kan je Normandië makkelijk bereiken met eigen vervoer. Met de auto ben je op enkele uren al ter plekke. Makkelijk dus als je rechtstreeks naar je hotel wil rijden en geen rijd verliezen met openbaar vervoer.

Bezoek zeker Mont Saint Michel

Als je enkele bezienswaardigheden wil bekijken dan start je best bij de Mont Saint Michel.

 

Deze heeft zo een 3 miljoen bezoekers per jaar. Dit is een klein rotsachtig eiland en ligt in een grote baai. Er staat een middeleeuwse abdij die meer dan het bezoeken waard is. Het eiland ligt ongeveer 1 km uit de kust en is door getijden te bereiken. Bij laag water kan je er via land geraken, bij hoog water is de Mont Saint Michel volledig omringd door water. Gelukkig is er nu ook een pendeldienst voor constante bezoeken.

 

Het centrum van Le Havre werd heropgebouwd na de Tweede Wereldoorlog door architect Perret en is een mooie plaats om te vertoeven en in rond te wandelen. Ben je artistiek ingesteld dan kan het huis en de tuin van Clause Monet, de impressionistische Franse schilder je zeker bekoren.

Kust wandeling maken

Normandië heeft zo een 6000 km kustlijn, waar je dus een mooie kustwandeling kan maken. Het uitzicht is ook wel de moeite want Normandië en haar kust heeft je heel wat te bieden. Combineer dit met een bezoek aan de streek en je zal een mooie mix meemaken van zee en stad.

 

Nog een must see zijn de landingsplaatsen van D-Day.

Wie interesse heeft in het verleden en de wereldoorlog kan hier wel een dagje zoet gehouden worden. Veel mensen uit alle hoeken van de wereld komen naar Normandië om die landingsplaatsen te zien.