Vakantiehuizen

Stedentrips

Campings

Snel zoeken en boeken

 

Stedentrip Aken

Vanuit het Limburgse Vaals is het slechts een kwartiertje rijden naar de Duitse stad Aken. Voor veel Nederlanders is deze stad in de regio Noordrijn-Westfalen dan ook een populaire bestemming voor een stedentrip. Het eeuwenoude Aken is een schatkamer van historische bezienswaardigheden. Maar je kunt er ook urenlang winkelen, en slenteren door interessante musea.

Uitgerust beginnen aan je stedentrip Aken

Door haar ligging vlakbij de Nederlandse grens wordt Aken door veel landgenoten bezocht. De stad heeft een aantal fijne accommodaties om de stedentrip elke dag uitgerust te beginnen. Je kunt tijdens een stedentrip in Aken bijvoorbeeld verblijven in ‘Novotel Aachen City’. Deze accommodatie bevindt zich op slechts 500 meter lopen naar het centrum. Ook is het mogelijk om te verblijven in het oude gedeelte van de stad. Vanaf het stijlvolle ‘Mercure Hotel Aachen am Dom’ loop je bijvoorbeeld in enkele minuten al naar de Dom van Aken.

Rijk verleden

De geschiedenis van Aken gaat eeuwen terug. Ooit vormde het de thuisbasis van de legendarische keizer Karel de Grote. De imposante Dom van Aken is zelfs gebouwd op de plek waar vroeger het paleis van de Frankische vorst stond. De Dom van Aken uit de 8e eeuw is een van de toeristische trekpleisters in de stad. Het monument met haar schitterende gotische elementen en glas-in-lood ramen staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezienswaardigheden in het hart van Aken

De statige Dom is een van de vele historische bezienswaardigheden die je tijdens een weekendje Aken kunt bezoeken. Ook het Stadhuis en de St. Nicolaaskerk maken onderdeel uit van het historische hart van Aken. De eerste stenen van het Stadhuis werden gelegd rond 1300. Het heeft onder andere een toren van ruim twintig meter hoog, die het ‘Granusturm’ wordt genoemd.

Middagje winkelen

Het moge duidelijk zijn dat een weekendje Aken een reis is naar het verleden. Je kunt alle geschiedenis echter ook afwisselen met de nodige ontspanning. Vlakbij de Dom en St. Nicolaaskerk bevinden zich namelijk een aantal winkelstraten waar je een middagje inkopen kunt doen. In de Adalbertstraße en de Grosskölnstrasse is het bijvoorbeeld altijd gezellig druk. Hier vind veel kleine winkeltjes.