Vakantiehuizen

Stedentrips

Campings

Snel zoeken en boeken

 

Reis naar Noorwegen

Een reis naar Noorwegen kan je op zeer verschillende plekken brengen. Noorwegen is rijk aan enkele steden waar je helemaal in opgezogen kunt worden. Of enkele uitgestrekte natuurstreken waar je helemaal tot rust komt en één kan worden met de prachtige natuur. Noorwegen is één van de Scandinavische landen in het Noorden van Europa.

 

Met net over de 5 miljoen inwoners is het een dun bevolkt land, mede door de ongerepte natuur waar wonen niet zo maar kan. De hoofdstad Oslo kan je al laten zien waar Noorwegen voor staat. En dat is toch wel een degelijke structuur, goed beleid en goed bedachte inrichting van wegen en voorzieningen.

 

Oslo is een nette stad als je er door gaat met vele artistieke mooie gebouwen die je even doen denken dat je in een andere wereld bent aangekomen. De Noren zijn een openhartig volk, ook al denk je dat door de koude ze zich er meer zouden afsluiten van de wereld. Maar Noren zijn wereldburgers die je met open armen verwelkomen.

 

Enkele van de bezienswaardigheden zijn de staafkerken, de middeleeuwse haven van Bergen, de Rotskunst van Alta, het fjordengebied in het westen heeft enkele prachtige natuurpunten. De noordkaap is ook in Noorwegen gelegen, net niet het hoogste punt in Europa, maar wie het wil bezoeken kan langs in de noordkaaphal. Deze hal is met drie verdiepingen uitgehouwen in een rots. Hier bevinden zich ook een winkel, restaurants en zelfs een bioscoop.

 

Tijdens de winterperiode kan je er zowel met busvervoer als met eigen vervoer langs gaan. Met eigen vervoer mag je enkel onder begeleiding de verplaatsing maken. Noorwegen is dus een prima idee voor wie natuur wil combineren met stedelijk bezoek. De rust en prachtige ongerepte natuur zal je zeker kunnen bekoren. Noorwegen is te bereiken met vele luchtvaartmaatschappijen en is niet zo heel ver, dus lang moet je niet in een vlieger zitten. Uitgaven kunnen vrij duur uitvallen, want Noorwegen is een vrij duur land, iets om rekening mee te houden.