Vakantiehuizen

Stedentrips

Campings

Snel zoeken en boeken

 

Op vakantie in Zuid-Frankrijk

Op vakantie in Zuid-Frankrijk met het hele gezin

Frankrijk: er is geen mooier vakantieland. Iedereen die nadenkt over een mooie vakantiebestemming voor in de zomer, maar ook voor in het naseizoen, moet Zuid-Frankrijk zeker even in overweging nemen. De unieke combinatie van prachtige natuur en omgeving, eeuwenoude geschiedenis en cultuur, en heerlijk zonnig weer maakt dit een populaire bestemming voor veel Nederlanders. Met een leuk vakantiehuisje is er genoeg te beleven voor het hele gezin, want Frankrijk is vooral een veelzijdig land. Om meer te ontdekken over de voordelen van een vakantie in deze streek, lees je hier verder.

Prachtige natuur

Een van de grootste voordelen aan het zuiden van Frankrijk, is dat je er prachtig kunt wandelen, fietsen, en ritjes kunt maken met de auto. Het landschap zelf is een van de hoogtepunten van iedere vakantie. Purperen lavendelvelden worden afgewisseld met venijnige bergtoppen en groene bossen: zo blijft de omgeving steeds verrassend.

Veel vakantiehuizen in de streek liggen midden in de natuur, en je kunt gemakkelijk hele dagen spenderen met wandelen in de omgeving en het ontdekken van de afwisselende landschappen. De azuurblauwe zee met de schone stranden, waar Zuid-Frankrijk bekend om staat, mogen daarbij natuurlijk ook niet vergeten worden.

Geniet van de cultuur

Zuid-Frankrijk heeft naast prachtige natuur ook veel te bieden op cultureel gebied. Liefhebbers van pittoreske, middeleeuwste stadjes kunnen hun hart ophalen in de streek, waarin veel gebouwen, straten en kastelen doen herinneren aan het verre verleden.

Maar ook op het gebied van kunst en muziek is er in Zuid-Frankrijk genoeg te beleven. Het festival in Avignon, dat in de zomermaanden plaatsvindt, is bijvoorbeeld wereldberoemd (bron: Bobvakanties.nl). Ook liefhebbers van schilderkunst en historische musea kunnen goed terecht in de grotere steden, zoals Nice en Marseille.

Met een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk kom je helemaal tot rust

Geen enkele plek zo dichtbij Nederland heeft zoveel te bieden als Zuid-Frankrijk. In de zomermaanden is mooi weer vrijwel gegarandeerd, en kun je heerlijk tot rust komen. Geniet van de gastronomie waar de Fransen bekend om staan, bezoek de bijzondere dorpjes, maak prachtige wandelingen en laat alle lasten even van je schouders vallen.

Er is voor ieder budget wel een geschikt huis te vinden in een mooie streek, want het aanbod is groot en zelfs huizen met een zwembad zijn vaak goed te betalen. Dus waar wacht je nog op? Boek nu een vakantiehuis in het zuiden van Frankrijk, en je geniet van een geweldige vakantie.