Vakantiehuizen

Stedentrips

Campings

Snel zoeken en boeken

 

Het indrukwekkende Rome

Rome, ooit het machtigste rijk ter wereld, tegenwoordig de zetel van de rooms-katholieke godsdienst en één van de meest toeristische steden van Europa. Rome is een parel van een stad en dat mag je gerust letterlijk nemen. Niet alleen ontdek je hier het prachtige Vaticaan, daarnaast maak je er kennis met de roemrijke geschiedenis van een rijk dat ooit iedereen vreesde.

Rome was ooit de plaats waar macht en rijkdom met elkaar in contact kwamen en daar zijn ook vandaag de dag nog steeds de nodige restanten van te aanschouwen. Ben je op zoek naar een culturele stedentrip bestemming waar je niet alleen kennis kan maken met enkele prachtige bezienswaardigheden, maar waar je ook lekker kan eten en heerlijk kan vertoeven in enkele van de prachtigste hotels die Europa te bieden heeft? In dat geval is Rome beslist iets voor jou!

Het roemruchte verleden tastbaar aanwezig

Er aan herinnerd worden welke machtige stad Rome ooit was is natuurlijk leuk en indrukwekkend, maar het wordt allemaal nog veel magischer wanneer je zelf een stukje van die geschiedenis in levende lijve kan gaan bewonderen. In Rome zijn namelijk ook vandaag de dag nog tal van overblijfselen uit het verleden te aanschouwen.


Denk bijvoorbeeld maar eens aan het goed bewaard gebleven Colosseum. Of wat te denken van het Forum Romanum en het Pantheon en de Trevi Fontein? Verspreid over Europa zijn heel wat ruïnes teruggevonden die hun oorsprong vinden in de tijd van de Romeinen, maar nergens krijgt je zo’n goed beeld van de ongekende rijkdom en macht waar deze stad ooit over heeft beschikt.

Uitgebreide keuze aan prachtige accommodaties

Wanneer reizigers het over Rome hebben dan komen al snel ook de accommodaties om de hoek kijken. Van alle Europese steden beschikt Rome misschien wel over de grootst mogelijke diversiteit op vlak van hotels.

Je kan er enerzijds kiezen voor één van de vele hotels met vier of vijf sterren die zijn voorzien van alle luxe en comfort, maar daarnaast kunnen ook reizigers met een beperkter budget er perfect uit de voeten. Hoewel Rome bekend staat als een relatief dure stad voor een stedentrip zijn er toch voldoende hostels en eenvoudige hotels terug te vinden waar je een kamer in kan boeken tegen een zeer interessante kostprijs.

Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je graag kennis wil maken met het roemruchte verleden van één van de ooit machtigste rijken ter wereld en dat ook nog eens in alle comfort, dan is het beslist de moeite waard om een stedentrip naar Rome te boeken.