Vakantiehuizen

Stedentrips

Campings

Snel zoeken en boeken

 

Een uitgebreide trip naar Kaapstad

Kaapstad, vaak ook ‘de Moederstad’ genoemd, is één van de drie hoofdsteden van Zuid-Afrika. Na Johannesburg is het bovendien de grootste stad van het land. Met een divers karakter en een hoop bezienswaardigheden in de buurt, mag een bezoek aan Kaapstad niet ontbreken tijdens een vakantie in Zuid-Afrika. De stad vind zijn oorsprong in een oude bevoorradingsstop voor Nederlandse schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie.

De vele gezichten van Kaapstad

Kaapstad is in Zuid-Afrika een opvallende stad. De stad heeft een grote historie, is gelegen aan de karakteristieke Tafelberg, heeft Robbeneiland een stukje van de kust af liggen, maar heeft ook net als veel andere Zuid-Afrikaanse steden te kampen met armoede in sommige gedeelten. Onder toeristen is Kaapstad één van de populairste bestemmingen in de regio en bovendien een startpunt voor veel vakanties die meer landinwaarts gaan.

De stad, gelegen op het zuid-westelijke puntje van het land, is met name bekend vanwege de opvallend omgeving. Vanuit Kaapstad kunnen dagtrips gemaakt worden naar Robbeneiland, waar volksheld Nelson Mandela lange tijd opgesloten heeft gezeten.

De Tafelberg

Ook de prachtige Tafelberg is eenvoudig te bereiken. De hoge, maar bovenop platte berg is via de honderden wandelroutes goed te beklimmen. Vanaf de berg volgt een prachtig uitzicht over de stad en kustlijn. Tenslotte is ook een uitstapje naar Boulder’s Beach een aanrader. Op dit strand vind je, ondanks de warmte in de zomer, pinguïns!

Cultuur in Kaapstad

Niet alleen is de omgeving van Kaapstad mooi, ook de cultuur in de stad zelf is geweldig. Op het gebied van cultuur mag een bezoek aan de Bo-kaap wijk absoluut niet ontbreken. Deze kleurrijke wijk met kleine klinkerstraatjes staat bol van de etenstentjes en zou zo maar de meest gefotografeerde omgeving van Kaapstad kunnen zijn, en dat zegt wat!

De Bo-kaap wijk staat bekend om haar multiculturele karakter. Niet alleen de Zuid-Afrikaanse cultuur is sterk aanwezig, ook elementen van de Indonesische en Indiase cultuur kom je al snel tegen in de wijk. Wil je je nog wat meer onder de locals bevinden, dan is een aanrader het bezoeken van lokale projecten in de townships.

De townships zijn de arme wijken van Zuid-Afrika waar levensomstandigheden vaak slecht zijn. Langzaam maar zeker treedt er echter verbetering op, met name dankzij lokale projecten, al dan niet ondersteund door internationale organisaties. Vaak zijn er ook mogelijkheden om zelf een steentje bij te dragen.

Vanuit Kaapstad verder reizen door Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is niet alleen geweldig om zelf te bezoeken, maar vormt ook een ideale uitvalsbasis om de rest van Zuid-Afrika te verkennen. Bij Footprint rondreis Zuid-Afrika zijn er verschillende bouwstenen en individuele rondreizen die je kunt kiezen die starten vanuit Kaapstad.

Wat te denken van een trip die naar Addo Elephant Park gaat waar je tientallen prachtige Afrikaanse olifanten kan bewonderen, of een trip langs de prachtige Zuid-Afrikaanse kust?