Vakantiehuizen

Stedentrips

Campings

Snel zoeken en boeken

 

De medina van Marrakech

Veel mensen denken nog steeds foutief dat Marrakech de hoofdstad van Marokko is. Dat is echter niet het geval. Toch is deze stad de eerste waar de meesten aan denken wanneer ze het land Marokko ter sprake brengen en dat wil wat zeggen. De sterke reputatie waar Marrakech tegenwoordig over beschikt wordt veroorzaakt door het authentieke karakter van de stad. Haast nergens anders in het land is de geschiedenis van Marokko zo tastbaar aanwezig. Tel daar ook nog eens het heerlijke klimaat en de toeristische infrastructuur bij op en je beschikt meteen over een aantal uitstekende redenen om een stedentrip naar deze stad te overwegen.

Maak kennis met de medina van Marrakech

Tijdens een bezoek aan Marrakech komen er heel veel interessante zaken op je af. Het eerste wat je sowieso moet doen is kennismaken met de medina, het oude stadsgedeelte. Hier kan je rustig verdwalen in de vele gezellige straatjes waar je niet alleen kennis kan maken met de typische soeks, maar ook met de talloze kraampjes die je voorzien van het beste en mooiste uit de streek en het land.

Voor de shoppers onder ons is dit alvast voldoende reden om even de medina in te duiken, maar er is meer… veel meer! Ook wie tijdens een stedentrip naar Marrakech de plaatselijke cultuur wil opsnuiven is hier aan het juiste adres. In de medina zijn verschillende prachtige paleizen, moskeeën en andere indrukwekkende monumenten terug te vinden. Sommigen staan er zelfs reeds meer dan 800 jaar! Het mag dan ook duidelijk zijn, tijdens een stedentrip Marrakech is het bezoeken van de medina van Marrakech absoluut een warme aanrader !

Beste bezienswaardigheden van Marrakech

Wanneer je een stad als Marrakech bezoekt is het uiteraard niet de bedoeling om vooral veel tijd in je hotel door te brengen. Je zal niet alleen kennis willen maken met het dagelijks leven in deze bruisende stad, daarnaast zal je ook heel wat cultuur willen opsnuiven. Die cultuur vinden we terug onder de vorm van verschillende interessante bezienswaardigheden waarvan een aantal toch wel tot de verbeelding spreken. De medina waar eerder reeds sprake van was kunnen we gerust één groot openluchtmuseum noemen.

De oude stad nodigt uit om uren in te vertoeven en zo het vroegere en hedendaagse leven van de Marokkaan in Marrakech te ontdekken. Er is echter meer, want ook de moskee Koutoubia is een bezoekje meer dan waard. Deze moskee wordt aanzien als één van de mooiste van Noord-Afrika en dat is zeker en vast niet zomaar. Andere interessante bezienswaardigheden zijn met name het Bahia-paleis, en het Dar Si Said Museum