Vakantiehuizen

Stedentrips

Campings

Snel zoeken en boeken

 

bijzonder plekje in Nederland

Op zoek naar een bijzonder plekje in Nederland ?

Steeds meer vakantieganger kiezen ervoor om tijdens de grote vakantie, de herfstvakantie of een andere vrije week op vakantie te gaan in eigen land. En dat is niet alleen omdat het vakantie vieren in Nederland gemakkelijker is en wat geld kost: het is voornamelijk omdat er in ons kikkerlandje toch meer te beleven is dan je misschien zou denken. Vooral als je gaat kamperen, kun je enorm leuke plekjes ontdekken, waar je een prima vakantie kunt beleven. In dit artikel lees je enkele tips over hoe je de leukste plekje van Nederland kunt vinden, de volgende keer dat jij er op uit trekt met de tent.

Kamperen bij de boer

De afgelopen jaren heeft zich een trend doorgezet waarbij boeren hun terrein openstellen voor kampeerders. Dat is een geweldige mogelijkheid voor veel mensen om eens te beleven hoe het er aan toe gaat op een boerderij of tuinderij – en uiteraard ook om op de mooiste plekjes te kamperen, waar je normaal gesproken misschien niet zo snel zou mogen of kunnen komen. Het kamperen bij de boer heeft dan ook enkele duidelijke voordelen.

De prijzen voor dit soort kleinschalige campings zijn veelal erg laag, terwijl de voorzieningen vaak wel prima geregeld zijn. De kleinschaligheid zelf kan ook een voordeel zijn: vooral als je op zoek bent naar rust, is het wellicht fijn dat je niet op een grote en drukke camping staat. En omdat je op een unieke plek kampeert, is er vaak ook van alles te beleven – onder andere op de boerderij of tuinderij zelf.

Kamperen op een Waddeneiland

Je zou het misschien bijna vergeten, maar Nederland telt enkele eilanden, waarop je uitstekend kunt kamperen. De verschillende Waddeneilanden zijn prachtig om in te wandelen of te fietsen, en hebben naast een verrassend afwisselende omgeving ook genoeg leuke dorpjes, musea, restaurants en leuke gelegenheden om het hele gezin bezig te houden. Ben je op zoek naar een bijzondere vakantieplek dicht in de buurt? Dan is kamperen in een stacaravan of tent op de Nederlandse eilanden een prachtige optie, die je zeker kunt overwegen.

Een luxe camping

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen juist te gaan voor de grote camping, waar je veel mensen tegen komt en de kinderen een leuke dagprogramma kunnen volgen. In Nederland zijn genoeg campings te vinden waar je een gezellige en sociale vakantie kunt beleven. En het grootste voordeel: je kunt met iedereen praten! Om een klassieke kampeervakantie in Nederland te beleven kun je gemakkelijk terecht bij een van de vele campings bij jou in de buurt, of in een mooie streek elders in het land. Ideaal als je met een klein budget een leuke vakantie wil beleven.